Diegene, waarbij jij denkt…

Diegene, waarbij jij denkt dat hij of zij van je houdt… Je nooit zal laten barsten en je nooit eenzaam zal laten voelen. Die persoon waar jij alles voor doet maar er zo weinig voor terug krijgt. Jij die altijd probeert met goede zin de avond door te brengen maar uiteindelijk de hele avond naast een chagrijn zit. Ontevreden blikken waar jij weer onzeker van wordt, geklaag over alles wat je doet en wat je zegt. Naar de buitenwereld de ideale relatie te hebben, maar in het écht niets voorstelt. Jij die geregeld te horen krijgt niets voor te stellen, en jij die tenslotte altijd maar weer vergeeft…

Schoonouders die kiezen voor de tegenpartij, dus samen optreden tegen jou! Jij bent de slechterik terwijl jij diegene bent die zoon of dochter probeert gelukkig te maken en alles voor haar doet. Jij die de fotolijsten elke keer schoonmaakt terwijl de tranen in je ogen staan. Jij die graag begrepen wil worden om échte liefde te ontvangen en niet via toneelspel! Samen wandelen terwijl jij een paar meter achterloopt of een kilometer achter fietst. Jij die toekijkt maar niet durft te zeggen waar het op staat. Jij die denkt ‘er is geen jullie’ en dit trek ik niet meer…

Jij bent bijzonder zoals je bent, dat is wat tegen je wordt gezegd door mensen om je heen die om je geven. Je weet het, maar als je dit laat zien krijg je een snauw of erger nog ruzie. Jij die geen fatsoenlijk antwoord kan krijgen kan wel normaal antwoord krijgen van geliefden om je heen. Zij die zeggen ‘kap ermee! je verdient beter!’. Zij die je kunnen ondersteunen als het zover is… Het moment dat je hem of haar de deur uitzet! Jij, die enige tijd later de glimmende ogen ziet van een nieuwe liefde. Liefde dat écht gemeend is en waarbij toneelspel alleen in het theater te zien is. Bij anderen die het voor hun werk doen.

Diegene, waarbij jij nu telkens denkt… ik heb een verkeerde keuze gemaakt, maar deze gecorrigeerd met de pracht die nu bij me is! Omarmd kijken jullie elkaar diep in de ogen. Dat zijn ogen die niets te verbergen hebben en waarbij de iris direct met het hart verbindt. Datgene waarbij diegene in het verleden is weggevallen en nu plaats heeft gemaakt voor ‘diegenen die samen bij het altaar staan’ en met smacht staan te wachten totdat ze keihard ‘JA!!!!!!’ kunnen zeggen.

“Liefde waarbij toneelspel alleen in het theater te zien is”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *