Milieuvriendelijk, maar hoe?!

Beste lezer, het wordt je om de oren gegooid: we moeten allemaal milieuvriendelijker leven. Geruzie in de politiek en het duurder maken van alle producten. We verpesten met z ‘n allen het klimaat, wij, de consument doen het hem! Wij die geen hoge pijpen met giftige stoffen achter het huis hebben of liters en liters kerosine de lucht in lozen. Hé politiek en rijke zakenlui… jullie weten toch zelf ook wel dat jullie de oorzaak zijn? Want als men aan jullie geld komt dan word dat een groot probleem? Geen of minder macht kunnen uitoefenen, tenminste dat is wat jullie denken. Deze types zouden maar eens hun kleine hartje moeten laten zien. Wat houdt jullie leven in buiten die macht en rijkdom vraag ik me weleens af. Hoe is de sfeer, en dan bedoel ik de échte sfeer in jullie grote huis?!

“Er is geen mooier speelgoed dan geld!”

Waar is het verkeerd gegaan? Dat is een makkelijke vraag, want op deze wereld is macht en rijkdom altijd al een probleem geweest! Dit zal ook nooit ophouden. We moeten allemaal op milieuvriendelijke huishoudapparaten over, we moeten rijden met aangepaste auto ‘s en het liefst nog stroom opwekken met zonne-energie. We moeten een doel behalen om in 2030 zo ‘n 49% minder schade aan te richten aan ons mooie wereldje. Maar hoe gaan we dit oplossen voor een ieder die keihard werkt om rond te komen? Hoe gaan we allemaal nieuwe auto ‘s kopen en onze huizen aanpassen? Een groot deel komt weer op de factuur bij de burger en bedrijven. Juist wij moeten het weer bezuren tegen de rijken! Ik ben ook niet anders gewend moet ik je zeggen…

“Uurtje factuurtje uit eigen zak!”

Het milieu aanpakken sta ik volledig achter! Maar om nu weer alles te ‘jatten’ bij ons als consument? Er is al zoveel faillissement, ookal lijkt het niet zo, maar vergis je niet! En de mensen in armoede of schuldsanering? Zij kunnen het niet meer opbrengen om de bijna verdubbelde rekeningen van de afgelopen decennia te kunnen betalen. En het gaat maar door en door… BTW verhoging op levensmiddelen, gemeentebelastingen die omhoog gaan, energieverbruik dat flink omhoog gaat… Het eindigt nooit! De meeste inkomens de zwaarste lasten? Vergeet dat maar… Misschien kunnen we dat ‘enigzins’ veranderen als we weer naar de stembus gaan? Nederland, begin eens bij jezelf en probeer het gewoon!

“Het gaat maar door en door… wie stopt dit?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *