Rode maan

Beste lezer. zoals je hebt gelezen in de media krijgen we volgende week weer te maken met een maansverduistering. Je moet er wel vroeg voor uit de veren, want rond half 4 in de vroege ochtend begint het spektakel. Om 5.40 uur moet de maan volledig verduisterd zijn. Ik vond het de moeite waard om de vorige keer te kijken, maar jammergenoeg had ik geen verrekijker. Met het blote oog kon ik het goed zien, en ik ga ervan uit dat dat nu ook zeker het geval is, áls het helder is of niet té bewolkt. Toen ik het nieuwsbericht las moest ik denken aan een gedicht dat ik geschreven had. Een hele tijd geleden…

“Aanschouw de maan, ookal is het koud… kijk wat hij je kan geven “

Ik ben bij je!, ookal zie je me soms niet, tóch ben ik er! Zie je alles donker? Dan waak ik toch over je! Zélfs bij je diepste verdriet zie ik je staan en probeer ik je toch iets te troosten als je even niemand om je heen hebt! Mag ik je boodschapper zijn om je handen dan te vouwen? Ookal ben ik soms rood, wees niet bang! Ik breng je niets kwaads! Weet dat je ook welkom bent voor de mooie dingen in je leven, en als je iemand meeneemt, aanschouw me dan samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *