Wat maakt het uit…

Wat maakt het uit…, dat is een zinnetje dat we bij veel dingen naar elkaar zeggen, maar hoe zit dat bij onszelf? Maken we ons niet veel te druk om de dingen die er in ons hoofd omgaan? We maken ons druk als er zorgen zijn om de toekomst, we maken ons druk om de wereld om ons heen, drukte om de liefde te ontmoeten die er misschien nog niet is. Wat moet ik allemaal in mijn leven verbeteren om dit te realiseren? Vraag je jezelf niet af dat je gewoon als ‘jezelf’ je leven mag laten zien? Ookal lijkt dit soms niet zo, maar er is altijd een plek waar je kunt zijn wie je bent. Waarom zou je alleen thuis blijven zitten terwijl er ook heel veel mooie mensen om je heen kunnen zijn?

“Wat gaat er in ons hoofd om? de drukte van de wereld?”

Zorgen maken om iets waarvan je denkt dat je niet kunt veranderen, bijvoorbeeld je leefsituatie: het is moeilijk, maar er is écht meer in het leven! Ookal zou je het met minder moeten doen, maar materialisme is écht niet je volledige levensinvulling. Ben jij blij met het materialisme dat alleen maar werkt als een ‘paracetamol’ tegen verdriet, eenzaamheid of andere vormen van ontevredenheid in je leven? Of tegen je eigen negatieve instelling? Elke avond met de zak chips erbij bingewatchen totdat je erbij in slaap valt? Geeft je dat voldoening als je daarnaast niets hebt? Bijvoorbeeld een hobby of goede vrienden of kennissenkring? Familie? Maak je je zorgen om de benzineprijzen die als champignons uit de grond groeien? Wat is het het allemaal waard om ziek te worden met de gedachte dat je het ‘tóch niet kunt’? of de mogelijkheden niet ziet?

“In slaap vallen na wéér een dag niet geleefd!”

Druk maken om je beperking? Je bent kerngezond maar je mist een arm of been? Denk je dat je de enige bent? Je bent op aarde gekomen om je levensweg te maken. Natuurlijk zal dat een levensweg zijn met moeite, verdriet en teleurstelling. Hebben we dat niet allemaal? En die vooroordelen van anderen? Vergeet niet: iedereen heeft wel iets! De één zichtbaarder dan de ander. Lichtpuntjes zijn overal te vinden, ookal ligt het in een vreemde omgeving, en misschien waar je het helemaal niet verwacht. Hoe moet ik verder? Een begrijpelijke reactie als je vastloopt, maar je hoeft er niet alleen voor te staan! Dit heb ik ook persoonlijk moeten leren, en het werkt écht verlichtend! Zorgen om de promotie die je misschien toch niet krijgt? Is die gebakken vis op de markt daar minder lekker om? Kijk naar je gezin!, want zij accepteren wie je bent in je hart!

“Kijk om je heen voor de lichtpuntjes, zij weten je weg!”

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *