Noem mij maar ‘het beeld’

Mag ik me voorstellen? Ik ben het beeld. Waar ik ook ben en bij wie ik ook ben, ik beeld altijd wat uit. Dat kan zijn goed of kwaad, zwart of wit. Ik heb een betekenis, dat kan er één zijn, maar ook meerdere. Tussen twee mensen kan ik een liefdesbevestiging zijn, maar ook een aanwezigheid van iemand die niet meer onder ons is. Ik kan mezelf voorstellen als ‘wees welkom’ of ik ‘heet mezelf welkom’. Of het nu koud is of warm, dat maakt niet uit! Ik hoef geen jas aan en ook geen das om. Schoenen moet je me al helemaal niet geven… Ik sta graag volledig geaard! Ik ben slim, maar soms ook dom, ach… ik ben ook door een mens gemaakt……

Ik altijd wel iemand, en iemand mag mij ook altijd! Bij de één heb ik een betekenis, de ander loopt me voorbij. De één neemt me graag mee, en de ander gooit me liever kapot. De grootste hobby die ik uitoefen is illustreren. Ik maak altijd een denkbeeldige gedachte (vooral voor de beelddenkers) omdat ik zo op de enige manier binnenkom! Een prater ben ik niet, ik heb geen stem, daarom zeg ik alles in ‘illustratie’ of dat andere, hoe heet dat ook alweer?! Ohja… gevoel! Ik weet wat houden van is en wat haat is, maar zelf voelen? Nee, kon ik dat maar eens! Ik wil voor één keer weleens weten hoe het voelt om verdrietig te zijn of om smoorverliefd te zijn. Opgewonden te zijn of deprie.

Zuinig is dat ik ben, ookal wordt alles duurder. Van mij heb je geen last! Het enige dat ik soms nodig kan hebben is een doekje of een plens water over me heen. Ook ik wordt weleens smerig als ik in het zand heb gezeten of een kleurtje heb gekregen door het weer. Smeer me alsjeblieft niet in met zonnebrandcrème! Daar ben ik allergisch voor. Ik beleef altijd alles met de mensen mee. Rekeningen die ze niet kunnen betalen, klagen over eten dat niet lekker is, of dat glas dat op de grond kapotvalt. En de woorden die ik dan weleens hoor… Ik vind het jammer dat ik dan mijn vingers niet in de oren kan doen. Ik ben er soms vrij gevoelig voor, vooral als ik een gelovig iemand uitbeeld.

Ik kan duizenden jaren oud worden, ik ben bijna de enige die de aarde van jongs af aan heeft meegemaakt. Alle haat en nijd, maar ook mooie dingen en geboorte van nieuw leven. De aarde heeft me groter gemaakt, maar soms ook kleiner! Als ik kon praten zou ik de mensen om me heen soms eens flink de waarheid willen zeggen… Al met al ben ik tevreden over mijn bestaan, ik heb heel veel opgestoken en veel generaties meegemaakt. Ik heb mensen volgepakt gezien van schaamte, maar nu zie ik steeds meer mensen die hun pracht en praal laten zien! Hun échte ik! De boodschap die ik je nu wil meegeven? Ik zou na vele dagen nog niet uitgepraat zijn want ik heb zo enorm veel te vertellen… Als je me nodig hebt, dan weet je me te vinden! Soms ben ik best wel wat verwarrend te begrijpen, maar noem me maar ‘het beeld’… Dan ben ik er voor je!

“Ik ben altijd bij je! Wat er ook gebeurt!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *