Kijktip: Zac & Mia

Dit keer een kijktip. Sinds gisteren ben ik begonnen met de serie ‘Zac & Mia’, en ik heb alle twee de seizoenen in twee dagen afgekeken. Een leuke, maar absoluut heftige serie die gaat over twee puberende jongeren die te maken krijgen met kanker. Zack en Mia leren elkaar kennen in het ziekenhuis waar ze behandeld worden. Ze komen erachter dat zij de enige tieners zijn op de afdeling en naast elkaar op een aparte kamer liggen. Door geluidsoverlast van Mia begint het ‘gebonk’ op de muur en al gauw volgt een gesprek en bloeit er een enorme maar ook moeilijke vriendschap op. Ze moeten allebei de ‘hel van kanker’ doormaken en soms botst dit omdat beiden anders over dingen denken.

“Toen het gebonk op de muur begon ontstond er iets…”

Mia die gericht is op ‘het perfecte model’ te zijn en Zac die moeite heeft om te praten wat er in hem omgaat en moeite heeft om zijn leven aan te passen sinds hij met zijn ziekte te maken heeft. Eén van zijn hobby ‘s is surfen, maar vanwege zijn kwetsbaarheid mag hij dit niet meer doen. Een serie van vallen en opstaan, tranen en een lach, drama en romantiek. Echter… wat ik ook een heftig moment vond was dat een vriend van Zac tijdens zijn operatie in het zelfde ziekenhuis overleed aan de gevolgen van een tumor in zijn hoofd. Mij sprak deze serie écht aan, want het zijn series waarbij je ziet dat mensen het erger kunnen hebben dan jezelf! Tenslotte: het blijft niet alleen bij vriendschap 😉 Zac & Mia is te zien op Videoland…

“Wees op je hoede, want je wordt geconfronteerd met hoe het leven kan zijn!!!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *