De gruwel van de Titanic

Van de week las ik het in de media, particulieren kunnen straks het wrak van de Titanic bezoeken. Een reis ernaartoe kost zo ‘n 93000 euro, dus het is wel een stuk duurder dan een voordeel-uitje! De duisternis bekijken van een enorm groot gezonken schip, dat is natuurlijk machtig mooi om te zien, ookal moet je er zo ‘n vier kilometer diep voor het water in. De Titanic, het schip dat in tweeën is gebroken en daar eenzaam ligt, dat laat zien dat het heeft gefaald… Zélfs een ijsberg zou het kunnen overleven, het was niet kapot te krijgen! Maar helaas… het heeft zijn eerste reis niet mogen aankomen. Een verdrinkingsdood voor vele mensen, die de reis duur hebben betaald…

“Zélfs een ijsberg is een peulenschilletje!”

Ik zie het voor me, bijna vier kilometer de Atlantische oceaan in om het wrak van een prachtig schip te bekijken, ik geloof mijn ogen niet! Terwijl er ook heel veel duisternis en leiden is geweest. Veel nabestaanden, en wat dacht je van de mensen die daar al zinkend zijn omgekomen. Een enorme plas water die steeds dichterbij komt. De angst dat je bang bent voor de dood, en hoe zal die dood intreden? We hebben allemaal weleens een stukje over de Titanic gelezen of gezien op TV, en het grootste deel van de mensen de film. Daarbij zijn beelden te zien van binnenin het schip. Daar waar luxe heerste, maar ook een verschil heerste tussen rijk, rijker rijkst. De kloof die er werd gecreëerd in verschillende klassen, maar uiteindelijk is bijna iedereen in armoede omgekomen…

“Rijkdom in alle soorten en maten, maar zonder geld niet rijk genoeg tegen water”

Het is een grote show, want je ziet een wrak liggen waarbij je zo dichtbij bent dat je het Titanic avontuur zelf herbeleeft. Net zoals in de film, je ziet het… Het heeft mij altijd aangesproken van twee kanten. Een geheim dat onder water ligt dat pas in 1985 is ontdekt, en een rugzak met veel leed en verdriet bij zich draagt. Op dát moment kom je een beschadigd lichaam tegen… Namelijk dat van het toen grootse machtige schip dat niet was opgewassen tegen de macht van het water. Want zeg nou zelf… zelfs nu zijn we niet opgewassen tegen de kracht van het water, ookal gebeurde dit tijdens een aanrijding met een ijsberg. Als ik de mogelijkheid zou krijgen zou ik er dus ook met een dubbel gevoel naartoe gaan… Eerst moet ik de lotto winnen!

“Een voordeeluitje voor wat minder dan een ton”

1 reactie

  • Marie

    Bijzonder dat het mogelijk is om dit wrak van dichtbij te bekijken. Het lijkt me erg aangrijpend om meer over deze gebeurtenis te weten te komen. Toch zou ik het zelf niet aandurven, omdat ik erg bang ben voor oceanen en diep water.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *