Waarom ga je niet naar een uitgever?

Waarom ga je niet naar een uitgever? Dat zijn opmerkingen van lezers die mijn verhalen weleens lezen. Je hoort veel om je heen dat mensen schrijven, bijvoorbeeld over hunzelf. Veel mensen schrijven daarnaast ook nog hun eigen fantasie op, zoals een zelf verzonnen verhaal of sprookje. Uitgevers staan natuurlijk te trappelen om de prachtigste verhalen, maar wát als je een beginner bent? Stel je eens voor dat je voor het eerst je pen op papier zet en gaat schrijven, of achter de computer gaat zitten en je opent je tekstverwerker… Het zal vreemd voelen, omdat je niet bent gewend om je ‘fantasie’ op papier te zetten. Je gedachten in realiteit te brengen op een stukje papier of dat ene tekstdocument. Wat zal een ander ervan vinden? Vreten de zenuwen je op?

“Wat nou als je een beginner bent?”

Het is voor elke schrijver of schrijfster een stukje waar je even doorheen moet, maar begin gewoon met schrijven zou ik zeggen. Laat je fantasie zijn gang gaan en kijk wat er op papier verschijnt. Ik ben een goed jaar geleden begonnen met het schrijven van verhalen, maar daarvoor ben ik begonnen met gedichten en korte stukjes tekst met een pakkende boodschap. Ik vind dat alles wat ik schrijf beschikbaar moet zijn voor iedereen, en om te beginnen als schrijver is het internet een ideale bron waar je je eigen ei op kwijt kunt. Ik zou pas naar een uitgever gaan als ik een verhaal zou schrijven, bijvoorbeeld over mezelf waar ik er 100% van zeker ben dat het een ‘hit’ zou worden. Maar ik blijf bij mijn mening: het moet voor iedereen beschikbaar zijn…

“Ik wil als schrijver voor iedereen bereikbaar zijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *