We gaan erop vooruit!

Beste lezer, bijna héél Nederland heeft het  gehoord! We gaan er volgens ons kabinet op vooruit! Is dit een leugen? Want ik snap iets niet… De energiekosten stijgen, de maandpremies voor ziektekosten stijgen opnieuw, de boodschappen worden duurder, BTW verhoging, en ga zo nog maar even door! Sommigen gaan alleen al voor energie (stroom en gas) volgend jaar meer dan driehonderd euro per jaar meer betalen, zeggen sommige bronnen. Hoezo vooruit? ‘De neus van Pinokkio zal alsmaar langer worden’, maar wat als die afknapt? Gaat het kabinet dan vallen?

Voor de één een droom en voor de ander een nachtmerrie, maar wordt het niet eens tijd dat er in Nederland een andere wind gaat waaien? Failliete ziekenhuizen, hoe bestaat het? Steeds meer voedselbanken, steeds meer mensen die er naartoe moeten, is dat het Nederland van tegenwoordig? Gele hesjes van mensen die protesteren en het niet meer pikken! Mensen die met angst lopen omdat ze elke maand bang zijn om rood te staan, hun kinderen niet meer kunnen onderhouden of zelfs op straat komen te staan. Is dat het Nederland van tegenwoordig? Blijkbaar!

“Meer betalen, maar tóch blijven we kiezen…”

Kijkend en lezend om me heen kom ik geregeld klagende mensen tegen, de somberheid die er van hun gezicht komt, hoe ze worden kaalgeplukt door de elite. Ik zeg weleens, word het niet tijd voor een Christelijke partij (niet te streng) samen met een socialistische partij? Men kijkt me aan, en dan wordt het stil. In veel gevallen denken ze misschien bij hunzelf: Christelijk??? Jazeker! maar het hoeft toch niet te betekenen dat we allemaal verplicht naar de kerk moeten en een heilig boontje moeten worden? Als we nu eens wat socialer met elkaar omgaan, en dáár de wetten eens op worden aangepast… Want, zeg nou zelf… Minder kloof is meer respect voor elkaar!

Een huidige partij? Een nieuwe partij? Nederland heeft veel mogelijkheden, het hoeft niet alleen maar te bestaan uit de ‘oudjes’ in het vak. Nieuwe gedachten, nieuwe gewoontes, een partij die fris uit de maatschappij komt! “Richt een politieke partij op” is een veel voorkomende reactie, maar wie weet… ben ik iemand voor zo ‘n functie? Géén idee, maar met meerderen kun je heel ver komen! Financieel gaan we er op voor – of achteruit, maar in het ergste geval kunnen ruim zeventien miljoen mensen hun keus maken! En bedenk bij het stemmen eens: stem voor jezelf, én voor de ander. Ook jij bent afhankelijk van die ander……

“Nieuwe rechtstreekse politiek vanuit de maatschappij is een kans van 17.000.000 voor jou!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *