Ik? ik weet het niet!

Ik weet het niet, dát is een uitspraak die ik ook weleens moet verkopen. Niet omdat ik dom ben, misschien omdat ik onervaren ben in iets. Maar hoe zit dat met het geloof? Kijk eens naar boven, bij licht zie je een pracht blauwe lucht als het helder is, als het donker is de glans van de sterren en de maan. Als we denken aan meer tussen hemel en aarde zijn we geneigd om naar boven te kijken en vragen we ons af… Waar is God? Hoe ziet hij eruit? Waarom gebeurt er zoveel dat we niet kunnen plaatsen. De gruwel, de haat, de verkeerde macht, een aantal dingen waar we voor over alle grenzen willen gaan, ten koste van alles. Maar waarom Gód altijd de schuld geven en wij vrijuit gaan?

Luister eens naar je gezonde verstand, want het antwoord ligt in veel gevallen daar! Ik denk dat je voor zeker drie kwart het antwoord daar vind! En dat laatste deel? Dat ben ik nog aan het uitzoeken. Dat laatste deel waarom kinderen dood geboren worden of dat we ernstig ziek worden terwijl we altijd ‘netjes oppasten’ in ons leven. Gezond leven, verantwoord met geld omgaan, en goed voor iedereen! En dan op die manier worden afgestraft… Ik benoem hier maar een klein deel… Mijn God, waar ligt de sleutel tot die deur, de deur waar dát ene antwoord ligt. Dát ene boek, misschien wel het 67ste deel van de bijbel? Dat 67ste deel wat misschien wel de grootste ontdekking zou kunnen zijn op deze wereld!

Ik weet het niet! Dat is het enige waar ik op het moment geen antwoord op kan geven als iemand het me zou vragen. Is het een levensles om er voor hem of haar te zijn? Troost te leren brengen en het luisterend oor? De arm eromheen? De knuffel? Voor diegene zorgen? Zijn het dan proefkonijnen? En de betrokkenen? Is het een les om te leren met deze dingen om te gaan? Beste lezer, ik schrijf het nu maar durf het écht niet te zeggen als er iemand bij me staat terwijl ik bovengenoemd antwoord geef. Is dat überhaupt aan mij om te vertellen? Ik weet het niet… Mijn antwoord is ‘PAS…’! Maar wat ik wel weet is dat er gelukkig ook mooie dingen zijn! Mooie dingen die je doen voelen in de hemel op aarde te zijn. De pracht, warmte en liefde waar je in bent beland. Vergeet dat alsjeblieft niet! De wereld is een bol die draait, en ons bewustzijn? Dat draait gezellig mee met zijn ups en downs!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *