Exit live TV, welkom ‘on demand’!

Beste lezer, dit keer laat ik je weten wat mijn bevinding is over een ‘proefperiode’ waarbij ik mijn ‘normale’ TV abonnement in zijn geheel de deur uit heb gedaan! Ik heb al heel lang zitten nadenken om mijn TV abonnement op te zeggen en ‘on demand’ verder te gaan, en vorige maand heb ik de knoop doorgehakt! Gebeld met de provider, en aangegeven geen digitale TV meer bij hun te willen kijken. Dit heeft trouwens niets met de provider te maken, maar púúr met het aanbod wat er tegenwoordig op TV wordt aangeboden. Ik wilde niet langer plm. twintig euro per maand gaan betalen voor een avondje live TV waarbij het grotendeels gaat om ‘wie is de beste?’ en ‘elkaar afkraken’… Niet te vergeten de vele herhalingen en de alsmaar gekker wordende reclame!

“Met ‘on demand’ kijk je jouw TV content op aanvraag”

Ik betaal voortaan voor wat ik wil zien, namelijk: Netflix, Videoland en New Faith Network (Christelijk platform)! En, je kunt gratis gebruik maken van NPO start, RTL XL en Kijk. Dit zijn de ‘on demand’ platforms van NPO 1,2 en 3, RTL, SBS, Veronica, Net5, etc. Natuurlijk heb je bij de platforms van de commerciële TV en NPO start ook reclame, maar dit is écht te overzien. Tien minuten reclame op live TV of online een reclameblok van ongeveer twee minuten… En, het is bijna allemaal in HD te zien! Wie denkt dat het lastig is om dit te realiseren, die heeft het mis! Als je een smart TV hebt dan kun je de apps downloaden en beschik je over bijvoorbeeld een Chromecast? Dan kun je via je telefoon of tablet streamen naar je TV. Wél moet je de apps even installeren op dezelfde telefoon of tablet.

“Stekker in het stopcontact, netwerkkabeltje erin en kijken maar!”

Ikzelf heb een platte Full HD TV, maar geen Smart TV, en dat heb ik bewust gedaan toen der tijd, omdat ik er toch niets mee dacht te doen. Hier ben ik op teruggekomen sinds eind dit jaar, en voor bijna 100 euro heb ik een kastje van Humax gekocht waarmee ik de functies van de Smart TV kan gebruiken en dit is allemaal legaal!!! Ik heb gekozen om alles bedraad aan te sluiten, omdat dit een stabielere verbinding geeft, want… als je je avondje TV gebruikt met de volle functionaliteit van je smart TV of een ander apparaat dan wil je toch snel kunnen kijken en geen ‘time-outs’ krijgen? Natuurlijk hangt het ook van je internetverbinding af. Heb je glasvezel of de gewone coax-kabel in huis? Dan hoeft dit geen probleem te zijn! Heb je een oudere internetverbinding, bijvoorbeeld nog via de telefoonlijn? Informeer dan even naar de mogelijkheden bij je dichtst bijzijnde specialist.

“De dure kabel kan haast doorgeknipt worden

Ik moest er in het begin even aan wennen, maar heerlijk om gewoon zelf uit te zoeken wat je wilt zien, en goed, soms moet je bij de NPO en de commerciëlen even wachten totdat een aflevering erop staat, maar dat gebeurt heel snel! Vaak kun je dezelfde avond nog kijken! Ben je geabonneerd op Videoland? Dan kun je ook veel programma ‘s van tevoren kijken. Daar komen ook steeds meer programma ‘s op te staan die door de commerciële zenders wordt uitgezonden, en… zónder reclame! Onderschat de content op Netflix niet! Series en films, bekend van Live TV, maar ook content dat alleen op Netflix is te zien. Vroeger waren er weinig nieuwe films op te zien, maar dat is nu grof aan het toenemen! Zowel Videoland als Netflix timmeren behoorlijk aan de weg! Natuurlijk kost het ongeveer twintig euro in de maand, als je beiden neemt, maar als je dat kunt missen dan is het naar mijn mening de moeite waard. Zie het als een omwisseling… exit dure TV decoder, verwelkom de misschien wel nieuwe manier van TV kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *