Ik heb gestemd!

Beste lezer, ik heb mijn stem uitgebracht voor de Top 2000 die tussen kerst en oud en nieuw weer wordt uitgezonden op Radio 2. Dit jaar heb ik gekozen voor een lijst met de serieuze(re) nummers omdat die me het meest aanspreken. Mijn meest favorieten zijn Moby en Coldplay. Het nummer ‘Why Does My Heart Feel So Bad’ van Moby heb ik vroeger vaak gedraaid omdat het me een emmer tranen bracht toen ik in een erg moeilijke tijd zat. Zélfs als ik het nu hoor dan is het even slikken geblazen. Vooral het refrein ‘He ‘ll open doors’ en wat dacht je van een stukje in de tekst “Why Does A Soul Feel So Bad”? Deze zal wel niet op de nummer één staan in de lijst, maar ik hoop dat hij wordt gedraaid.

“Why Does My Heart Feel So Bad And Cries?”

Ik luister als de Top 2000 erop is zo veel mogelijk, dus geen enkele andere radiozender als Radio 2. Natuurlijk luister ik ook wel vaak op de achtergrond want mijn leven staat niet stil. En als die ‘ene’ erop is dan mag hij vást wel even knallen!!! Naast de vele ‘eindejaarlijsten’ is dit zowiezo mijn meest favoriete, want… hier staan álle soorten muziek op! Niet teveel dance, gewoon de muziek waarbij je soms wegsmelt en héél soms die traan weleens mag rollen… Muziek is voor mij compleet als het instrumentaal is, óf een kei van een tekst bevat waar je in je leven wat aan hebt. Want… zangers of zangeressen van échte muziek zijn dichters of boodschappers.

“She ‘s A Rainbow! Show Your Colors Everywhere! People Will Find You!”

She ‘s A Rainbow, wát een tekst! Als dát tegen je wordt gezegd dan móet je dat toch enorm goed doen?! Een beter compliment kun je gewoon niet krijgen lijkt me… She Comes In Colors Everywhere, zomaar een stuk tekst in het nummer van The Rolling Stones, dat maakt het compleet met een glimlach! Als je haar ogen zou bekijken, dan kún je toch niets anders dan smoorverliefd worden. (áls je nog vrijgezel bent) Deze twee nummers heb ik vrijwel meteen in de lijst gezet, want het is een mix. Een mix van een wereld die bestaat uit realiteit. Een realiteit van verdriet, warmte en liefde. Een kleurrijke uitstraling die het water in de emmer weer laat verdampen en vult met liefde en geluk. Liefde en geluk dat je kunt uitzaaien over jezelf, het zal áltijd uitkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *