Agressie op scholen

Goedenavond allemaal, je hebt het vast al in de media gehoord… Agressie naar leraren en leraressen! Waar gaat de tijd naartoe? Waar slaat het op dat leraren bijna niets meer mogen om zich te verdedigen en eens een rake ‘tik’ uit te delen. Als ik vroeger wat uithaalde dan had ik het léf niet om een leraar te slaan! Je was écht de pineut als je überhaupt al de bekende scheldwoorden uitsprak naar medeleerlingen en zéker naar de leraar. Niet luisteren was straf schrijven of nablijven.

Ik moet mijn tong trainen‘ was een bekende strafregel die me altijd is bijgebleven… Ik kletste namelijk best wel veel en dat mocht niet altijd 🙂 Tóch was ik serieus met school bezig en heb goede resultaten gehaald. Discipline trainen, is helemaal zo gek nog niet, en ik hoor vooral oudere mensen om me zeggen “laten ze de dienstplicht maar weer invoeren!!!” Met de mentaliteit die nu heerst onder jongeren is dat naar mijn mening helemaal zo slecht nog niet!!! Een leraar slaan? Dat is de bák in met droog brood en water!!! En de leraar of lerares?… die mag wel wat meer verdienen en meer waardering krijgen!

Discipline is een vorm van respect creëren, disciplineer met mate!

De leraar of lerares, iemand die jou samen met je ouders opvoedt kun je haast wel zeggen. De school waardoor jij in de toekomst misschien in die dikke villa kunt wonen en in een mooie grote BMW kunt rondrijden. Die prachtige woning kunnen kopen aan de rand van het dorp of stad met uitzicht op de prachtige weilanden of natuur? Met je pracht baan als boer of boerin? Tussen de dieren? Dit zijn maar een paar voorbeelden natuurlijk, maar is dat wat jongeren tegenwoordig niet meer zien? Wat is er tegenwoordig nog mis met muziek waarin drank en drugs normaal is of dat iemand het kind van de duivel is? Je (ex) vriendinnetje uitschelden, dat is wat je tegenwoordig op de radio hoort en in de discotheken!

Openbare plekken waar we alle agressie kunnen ‘voorbereiden’ om het overal te kunnen toepassen… Dít is de wereld van tegenwoordig! En steeds meer jongeren sluiten er zich bij aan… Waar ligt de oorzaak? Thuis? Bij vriendjes en vriendinnestjes? De TV, radio en overige media die doorslaat? Ik denk dat ik de spijker aardig op zijn kop sla! De ether uit met die rotzooi!!! En die dienstplicht? Iedereen met een grote bek moet maar eens ervaren hoe het is om 100X op te drukken en netjes met “ja, meneer” te antwoorden. Echte helden zijn niet de figuren die ‘popie jopie’ zijn en maar kunnen doen wat ze willen, nee, échte helden zijn de mensen met fatsoen!!! Naar elkaar omkijken, het uit je mond kunnen krijgen om normaal ‘hoi’ te kunnen zeggen! En media? Wees verstandig en meng je niet in die bacterie die ‘agressie’ heet!!!

100X opdrukken is op dat moment 100X niet schelden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *