Gezond, gezond en nog eens gezond…

Beste lezer, hoevaak worden we er niet op geattendeerd. We moeten gezonder eten en drinken. Meer bewegen hoort daar ook bij en men denkt ons van het roken af te krijgen door de meest ranzige stickers op onder andere shag te kunnen zetten. ‘Roken is dodelijk en kan kanker veroorzaken’, maar dat weten we toch allemaal??? De vraag is, wanneer komt dit soort ellende op ongezond eten en drinken? Gaan we dan vanzelf gezonder eten en drinken omdat we al walgen van de foto op de verpakking? En hoe duur gaat al het gezonde eten worden met de geplande btw-verhoging? Gaan mensen dan juist niet ongezonder eten omdat dát vaak goedkoper is?

Nog gezonder???

Wel is het opvallend dat overgewicht een groot probleem aan het worden is, en dat komt omdat heel veel producten die we dagelijks eten en drinken kleur, zoetstoffen en andere rotzooi bevatten. Zélfs in zuivelproducten, vlees etc. waarbij je denkt dat het gezond is… Waar ligt ons probleem dat we ongezonder gaan leven? Is het omdat alles zo lekker lijkt op de verpakking, hebben we teveel stress of zitten we met veel andere problemen in ons leven? Ik acht de kans groot dat het alle zonet genoemde dingen zijn.

“We zijn allemaal stresskippen!”

Veel mensen hebben overgewicht, en als ik om me heen kijk zie ik dat steeds meer, velen schamen er zich voor en hebben die rem niet (meer). Iets in het hoofd zegt dat ze lekker moeten dooreten waardoor ze misschien wel constant trek hebben. Dieet na dieet, en het ene na het andere middeltje is het ultieme middel voor afvallen. Wat helpt het best? Naar mijn mening één ding… sterk blijven! Sterk zijn om gezond te kunnen blijven denken en doen. Is daar ook een tabletje voor? Want we worden toch ineens hartstikke gek als we die kast niet meer leeg kunnen ‘vreten’ of we helemaal geen sigaret meer kunnen opsteken?

“Tabletjes om sterk te blijven, maar natuurlijk! (niet)”

En, gezond zijn in je beweging en minder de auto of openbaar vervoer pakken als het niet hoeft? Die komkommer is stiekem toch lekker in combinatie met die lekkere salade! Ach… het draait allemaal om ‘gezonde theorie praktiseren in stabiele werkelijkheid!‘ en anders niets… Nieuw campagne-idee? Een mond vol tanden, maar ook die kun je gezond houden door deze slogan om te zetten in gedachte…

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *