De stropdas beslist, ziekenhuizen failliet!

In de media hebben we allemaal vernomen dat een aantal ziekenhuizen (IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart) failliet zijn gegaan. Patiënten worden overgeplaatst naar een ziekenhuis ‘in de buurt’ en de overheid zegt ‘we zullen het faillissement in goede banen leiden’. En de patiënt? het personeel? Iedereen die zich elke dag keihard inzet om mensen te verzorgen en te redden? Die kunnen bij niemand aankloppen, het geld is belangrijker dan de zorg! En de overheid? Die heeft tot op de dag van vandaag laten weten niet thuis te zijn, behalve vuurspuwen in de media!

Opkomen voor onze mensen in Nederland? Nee, de neuzen van de belangrijksten in Den Haag staan al lang niet meer dezelfde kant op. Liberalisme van alle kanten, of toch niet?! Klopt de beschrijving van sommige politieke partijen nog wel?! We zijn liberaal wanneer het óns uitkomt! Dát is de uitstraling van de overheid van tegenwoordig. Zolang de geldkraan naar ons toe maar niet wordt aangetast, dan zijn we super-liberaal! Als mensen eraan kapotgaan in de zorg, er zélfs ziekenhuizen moeten sluiten en de zorg alleen maar duurder en duurder wordt, waar mist dan het passende puzzelstukje? Op de puzzel staan vijf stukjes, en net die ene, ‘respectvol  liberaal’ is er niet.

“Liberalisme van alle kanten!”

Alles achter de rug van de gezondheid van de mensen, dát is waar men voor staat! Banken kunnen gered worden, ze krijgen tijdelijk steun van de overheid, maar wij betalen er allemaal aan mee om de maffia te redden. We hebben allemaal nog de afgelopen jaren van de crisis op ons netvlies. Een andere tijd zou aanbreken, en waarbij ik dacht… ‘nu zal elk die heeft lopen rotzooien bij het oor gepakt worden’. Helaas… ik ga niet door voor de keuken, en al zeker niet voor de auto! En die miljarden, ach… de stropdassen van de heren kunnen nog wel wat losser worden gedragen na die ruime eettafel met het dure porselein van onze belastingcenten…

22 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *