Zwart of roet?

Beste lezer, zojuist is sinds begin deze maand de Zwarte Pieten discussie weer komen opdagen. Wat mankeert diegenen elk jaar weer? Waarom kan men onze cultuur in Nederland niet (meer) accepteren? Als Sinterklaas wordt beperkt met zijn pieten, wat je dan nog pieten mag noemen, wat is het volgende waar mensen zich aan kunnen ergeren? De kerstman? Omdat hij kinderen op schoot neemt? Net zoals Sinterklaas trouwens? Hoe gaan ouders dit allemaal aan hun kinderen vertellen?

Waar de ‘mopperkonten’ niet bij nadenken is dat ze zichzelf van de kaart vegen. Zij protesteren omdat ze zich voor zichzelf schamen om leuk om te gaan met kinderen tijdens een kinderfeest. Let op wat ik schrijf: we leven nu! In 2018 lopen de pieten niet meer met kettingen rond en is Sinterklaas de koning onder de kinderen. Er is absoluut geen sprake van slavernij en hoe zit het op de scholen? Daar moeten kinderen toch ook naar de juf of meester luisteren? Dit geldt voor Sinterklaas met zijn pieten ook! Het zijn in principe kinderen van Sinterklaas moet je maar denken. (tip!)

Ik wil hiermee niemand ‘de zwarte piet’ toespelen, maar het is toch eens tijd om te accepteren dat wij Nederlanders zijn met goede bedoelingen en dat we het beste met onze kinderen voor hebben. De Nederlandse TV die de zwarte pieten niet meer wilden introduceren, wordt dat tegenwoordig nog steeds Nederlands Publieke Omroep genoemd? Gedraag je ook naar die naam zou ik zeggen, Zwarte piet hoort op de Nederlandse TV! Sinterklaas geeft cadeautjes met zijn pieten en een heleboel snoeperij, is dat slavernij? Is dat discriminatie? Ook kinderen van de andere ‘culturen’ worden niet overgeslagen…

Wees een Nederlander, het volk van de Unox rookworst, het volk van de haring en het volk van de Musicals. Wij, Nederlanders, het volk van openheid, het volk van de kazen, volk van Delfts blauw en onze eigen DJ ‘s die wereldwijd optreden! Wij zijn ook het volk van Sinterklaas, Zwarte piet, de pepernoten, chocoladeletters en marsepein. Het duurt nog even voordat de beste man met zijn pieten het land inkomt, maar laten we hem een warm welkom geven met al onze kinderen!┬áSint zijn doe je met een goed hart, en piet zijn doe je met een nuchtere gedachte, zonder kwaad, met een hand vol pepernoten die met veel liefde aan kinderen worden gegeven of uitgestrooid. Ik hoop dat sinterklaas dit jaar als vanouds mag verlopen. We zijn er toch allemaal mee opgegroeid?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *