Zoek het lekker uit!!!

Beste lezer, dit keer een onderwerp waar ik me enorm aan erger! Waarom gaan mensen tegenwoordig zo met elkaar om? Waarom is er zo ‘n eigenbelang? Heb je een probleem en heb je hulp nodig? Zoek het toch lekker uit! Nu kan het niet of je hebt niet de ‘juiste wegen’ bewandeld als je instanties nodig hebt. Als een oude mevrouw binnenkomt in de tram, dan sta je toch op en laat je die oude vrouw zitten? Neej joh! Ik zit lekker op de bank en ik ben diegene die hier wil blijven zitten, wat kan mij die vrouw schelen!

Met z ‘n drie├źn naast elkaar fietsen op het fietspad, en het hele fietspad of de weg blokkeren voor tegenliggers, het interesseert ze niet! Ik ben al meerdere keren op de fiets aangereden en met een flink potje voeteren heb ik ze waarschijnlijk niet wakkergeschud. Grootste oorzaak: met elkaar kletsen en ouwehoeren zonder op te letten en het ergste van alles, de smartphone! Een meisje die me op de fiets aanreed zei ooit tegen me ‘ze moest ff kijken hoe haar rooster voor op school was!’ wel heel paniekerig na haar val. Ze maakte een behoorlijke smak, maar gelukkig was alles nog heel, zelfs de telefoon!

Voor oude mensen is het helemaal triest, je hebt tegenwoordig een computer of tablet nodig om zaken met instanties te regelen… En als je geen internet hebt dan moet je maar zien hoe je tig kilometer verder komt om naar een kantoor te kunnen. En vooral als je belt… ‘tjah dan moet u toch even iemand vragen’ maar wat nou als je niemand om je heen hebt die je kan helpen? Laten we tenslotte de verzorgingstehuizen en verzorgingsinstanties niet vergeten! Wat is er positief aan dit onderwerp? Jammergenoeg dit keer helemaal niets! We kunnen er zelf wat aan doen om dat te veranderen… Doe je mee?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *