Socializen bij… de koffie-automaat

Bijna op elke werkplek staat wel een koffieautomaat. De koffie, Cappuccino en Latte zijn de motor van de werkdag. Meerdere malen per dag staan we met zijn allen bij deze koffieautomaat om weer even verder te kunnen na een lekker ‘bakkie’. Naast een ‘bakkie’ is het een ideale plek om te ‘socializen’. We hebben het dan ook bijna overal over. Leuke grappige onderwerpen, met elkaar ‘ouwehoeren’, werkoverleg, jah zelfs nog bij de automaten, maar ook hele serieuze onderwerpen, tot het emotionele aan toe. De koffieautomaat heeft echt een bijzondere betekenis mag je misschien wel zeggen…

Vooral de schoonmaker van het apparaat is een middelpunt, mensen rekenen elke ochtend op hem, en ojee als hij ook maar iets te laat is. Dan zwaait er wat, oké dit laatste zeg ik met een glimlach. Ze zijn altijd blij als je er bent! Verse koffie is nog lekkerder om je ochtend, middag, avond of dat uurtje, ligt eraan hoe ‘verslaafd’ je aan de koffie bent door te komen. Socializen hoeft in deze situatie niet alleen op collegiaal gebied te zijn. Veel vriendschappen en zelfs relaties ontstaan bij deze bijzondere koffieautomaten. Hij of zij, die je door bepaald gedrag toch laat merken je leuk te vinden. Je denkt bij jezelf ‘neej dankje!’ of je vlinders fladderen door je heen!

Tranen van gelach, maar ook van verdriet, juichen van overwinnen of balen van verlies, een conflict of een knuffel… Het luisterend oor, die arm om de ander heen als het even tegenzit. We worden super enthousiast bij nieuwe geboorte ‘s, maar helaas ondervinden we soms het verdriet van verlies waar anderen mee te maken hebben. ‘Collega Stanley’ vertelt dat hij gaat trouwen, eindelijk!!! ‘ik zei toch al dat het tijd werd om de liefde écht te verklaren en haar ten huwelijk te vragen’ Handen worden geschud en knuffels zijn een feit! Misschien is de plek bij de koffieautomaat wel ‘de belangrijkste plek’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *