Mag ik zoals jou zijn?

Heb jij die gedachte ook weleens? ‘Mag ik zoals jou zijn?’. Een moment dat je jezelf even verliest omdat je teveel gefocust bent op hoe goed iemand anders het heeft, of hoeveel voordelen iemand heeft? Gisteren was je op bezoek bij je buurman en hij heeft een veel mooiere tuin als jij, hij is namelijk hovenier. Iedereen heeft een relatie, en jij niet? Tjah… ligt dat aan jezelf? Ook zo ‘n ding wat veel mensen zich afvragen. Vergelijken met jezelf is één van de grootste nadelen die er zijn. Als je je hart kon vastpakken zou ik haast willen zeggen: pak het vast en stop het terug in je eigen lichaam! Daar hoort het en jouw hart mag gevuld worden met jouw talenten. Bij een ander lijkt het altijd beter en mooier, maar denk eens verder na dan je neus lang is… iedereen heeft te maken met tegenslagen.

Littekens blijven als je verleden ermee te maken heeft, maar ze kunnen verzachten als je je eigen talent opzoekt indien je dat even niet weet. Ditzelfde geldt ook als je opgesloten zit in jezelf. Je er jezelf niet tegen durft te verzetten. Door eerst eens te beginnen met je ogen te sluiten, diep in je hart te gaan en kijken wat je écht leuk vind. Met datgene wat je écht leuk vindt ben je geboren en daarmee kun je en mag je je laten zien. Dát is namelijk voor je uitgestippeld in je leven. Je zult zien dat mensen je zullen waarderen, en daarnaast beter willen leren kennen. Jullie zijn namelijk lotgenoten en staan op de wereld met onder andere hetzelfde doel… Er iets mee doen of een ander ermee helpen! En jezelf uit die ‘safe zone’ halen? Dat komt vanzelf als je gewaardeerd wordt door wat je doet, wie je bent en je gewoon nuchter jezelf bent! Dit betekent dat je je masker mag afzetten en een groot doel hebt behaald in je leven. (sprekend uit eigen ervaring) Bijgevoegde afbeelding is dit keer een uitspraak hoe het niet moet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *