Jezelf iets verwijten?

Jezelf iets verwijten doe je als je een fout maakt, of toch niet alleen daarbij? Verbeeld je het jezelf? Mist het aan zelfvertrouwen dat je het wel goed hebt gedaan? Denk je dat je de enige bent die fouten maakt en blundert? Waar zit je met je gedachten… Verwijten zijn leerzaam als het niet opzettelijk is gebeurd. Heb je over het dure pak van je baas gemorst tijdens die belangrijke presentatie? Tjah, niet handig, maar opzet is ver te vinden lijkt me! Je wil je baan niet kwijt! Laten we elkaar eens wat vaker kansen geven bij grote blunders en niet meteen aan de ‘exit-scene’ denken! Jij met je dure pak, stropdas en je grote huis, of jij met je hoge opleiding, heb jij niet eens geblunderd? Heb jij alles goed gedaan in je leven? Sprookjes bestaan niet, en aangezien alles goed doen in je leven ook een sprookje is… Misschien moet je toch eens die ‘sprookjesrealiteit’ uit die niet bestaat!

“als je in je leven nooit fouten maakt
dan geloof je zeker ook niet in sprookjes!
weet je dat jij dan het grootste sprookje bent?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *