Het duurt niet lang meer, herfst

Herfst, het duurt niet lang meer of je komt er aan, ook in Nederland. De zomer jaag je dan vaak met een flink onweer weg, en daar kom jij voor in de plaats. Nog een paar mooie ‘nazomerdagen of weken’ maar dan begin je écht je slag te slaan. Noord, oost, zuid of westerstorm, veel regen, kou en de toename van mist. De gezellige zomeravonden buiten gaan weer over naar de gezellig knusse avond binnen met de kachel aan. Wij, die weer wat neerslachtiger kunnen worden en meer kans hebben om de griep te krijgen. Niet te vergeten een griep-epidemie. Oh herfst, je hebt ook je pracht en praal, net zoals ieder seizoen! Als het een mooie dag is, óf je bent een bikkel en gaat met een paraplu naar buiten dan zie je de prachtige kleur van de bladeren. We gaan met z ‘n allen weer kastanjes, eikels en gekleurd blad verzamelen en misschien zelfs wel in de bergen met gevallen blad ‘spelen’ of ‘stoeien’. Herfst, je bent welkom in mijn hart!

Ookal maak je me soms neerslachtig, ookal maak je me soms ziek, Herfst, ik weet dat je er ook niet altijd wat aan kunt doen omdat je soms gewoon wat ‘lomp en onbenullig’ kunt zijn. Net zoals ieder mens ben jij ook niet perfect! Ook dit geldt voor je broertjes en zusjes, winter, lente en zomer! Moeder natuur stuurt je op pad om ons het beste van ons leven te geven, met alle ups en downs! De vakantie is voorbij, we gaan allemaal weer naar ons werk of naar school, werken aan nieuwe ervaringen en streven of blijven streven naar geluk en rijkdom. Rijkdom??? Oké financieel hebben we wat nodig, we willen uiteindelijk elk jaar weer jou, je broertjes en zusjes meemaken totdat de grote vader boven moeder natuur ons roept, ons zegt dat het leven voorbij is. Herfst, geloof jij erin dat het in de hemelen herfst, winter, lente en zomer tegelijk is? In vreugde?

Ach Herfst, ik verlang ook weer zo naar de lekkere broodjes rookworst, de zuurkool en boerenkool. Lekker op zondagavond een kop zelfgemaakte groentesoep van moeders en Boer zoekt vrouw! De heerlijke wandelingen door het prachtige bos met als afloop een lekkere beker met chocomelk, natuurlijk met een flinke schep slagroom! Ach herfst, dat ene kilootje dat ik aankom beweeg ik er ook wel weer af… Het kaarslicht begint wegens de vroege donkere avonden weer feller te branden, misschien met een boodschap? Bijvoorbeeld dat we die kleine dingen moeten eren? Herfst, je komt altijd met zulke wijze lessen! Ookal zijn ze soms keihard! Begeleid je ons dit jaar weer naar de koude kille winter? Al voorbereid op de schaatsen of gewoon heerlijk in de sneeuw? De decembermaand die weer steeds dichterbij komt? Lieve Herfst, ik zie je gauw weer hé?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *