Het journaal met een glimlach

Het is acht uur, ik zet de TV op het journaal en zet het geluid iets harder. De uitzending begint met bezuinigingen en rijk geklede mensen die denken er het beste van te kunnen maken. Daarna mensen die zijn omgekomen bij een aardbeving of een aanslag. De haat en het natuurgeweld dat een belangrijke rol speelt, of je nou wil of niet. Het geruzie binnen politiek en ontevredenheid van mensen waarbij de spandoeken om je oren zwaaien. Deze krijgen steeds grotere vraag en uitroeptekens. Politie die met steeds grotere groepen moet ingrijpen en waarbij veel mensen worden opgepakt om af te koelen in hun cel. De één een nacht en de ander dertig jaar…

Een wel bekend artiest of filmspeler is overleden, hij of zij overleed aan de gevolgen van… Het journaal is hierna afgelopen en wat zijn we nu qua informatie rijker? Nog steeds dezelfde beelden van de aanslag die is gepleegd? Het gezicht van de overleden bekende persoon? Of hebben we nu een nieuwtje waarbij boeren het moeilijk hebben vanwege het extreme weer afgelopen zomer of winter? Laten we zeggen dat meer dan driekwart van het nieuws écht niet meer leuk is om naar te kijken vanwege alle ellende op de wereld. Eén lichtpuntje is er wel… als de weerman vertelt dat het eind van de week zomers warm kan worden en de mooiste foto van de dag laat zien. Een lichtpuntje aan het eind van de donkere tunnel!

Het weer is voorbij, en ‘s morgens worden de file ‘s nog even voorgelezen. Je weet dat je de snelweg op moet voor je werk en bereid je dus voor op die lange file van 15 kilometer. Je neemt de mp3 mee en zet als troost je favoriete muziek op. Het nieuws kan dus toch nog een kleine aansporing zijn om vermaak mee te nemen voor die ene glimlach. En is filerijden altijd boring? Kijk eens om je heen en wees is als die journalist of presentator op TV. Laat je glimlach zien zoals zij aan het eind van de uitzending hun glimlach nog kunnen laten zien. En, zullen we een dag van goed nieuws introduceren? Een dag waarbij slecht nieuws voor één dag wordt opgeschoven en we eens de wereld in kunnen kijken met de glimlach van ons allemaal! Hoe een klein lichtpuntje bijzonder kan zijn in een rugzak vol met leed en ruzie… Dit is een verhaal uit verschillende fragmenten van het mensenleven. Tot de volgende blog…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *