Een cadeautje

Een cadeautje, zó speciaal voor jou! Iemand die het geeft laat merken om je te geven, om je te bedanken of om te laten weten van je te houden. Een geschenk dat je doet opbloeien. Tranen van blijheid, emoties van liefde… Het zonnetje schijnt boven je, ookal is het donker met donder en bliksem. Het water sijpelt over je heen, maar tóch voelt het alsof het droog is en je alleen het water om je ogen voelt, het water van tranen. Een bui waarbij het warm aanvoelt in plaats van koud. Rijkdom in geluk en armoede in verdriet…

Dát ene moment dat ik je tegenkwam in de regen wist ik het meteen! Ik wilde je leren kennen en een praatje met je maken. Jij, kletsnat en bibberend van de kou heb ik graag willen helpen, het kwam als een cadeau van God! Ik sprak je aan, en je vriendelijke gezicht met die glinsterende ogen keken mijn kant op! Die prachtige glimlach en uitstraling, vanaf het eerste moment in mijn netvlies gegraveerd. Zó mooi dat het haast niet echt kan zijn. Na me een paar keer in de arm te hebben geknepen blijkt het tóch te kloppen. Jij en ik, onafscheidelijk voor elkaar gemaakt, en dat door een buitje regen.

Nu, een ruime tijd later zitten we samen op een bankje, naast elkaar met elkaars handen vast. Weet je nog? dezelfde plek als waar we ons eerste moment kregen? Ons eerste moment om samen te zijn en elkaars liefde te beantwoorden? Na de regen kwam zonneschijn en we hadden meteen door dat we elkaar vaker moesten zien. De avond brak aan en ik zag je zitten op een bankje, zó mooi als de eerste keer, maar dan nu in het zonnetje. Ik was opnieuw helemaal hoteldebotel! Mijn hart klopt zo hart dat het nijgt om naar jou toe te rennen!

Volg je hart is een bekende uitspraak, en dat deed ik ook maar… ik kuste je op je wangen en meteen volgde de beantwoordende zoen. Een zoen om nooit te vergeten, zo warm en zacht dat je voor mij wel de ware moest zijn na alles wat er was gebeurd. Het ja-woord klonk in de kerk en even later kwamen er nog twee zoons en een dochter bij, nog meer cadeautjes van God? We krijgen niet alles toegereikt als cadeau, maar deze pracht is uit één cadeau gekomen, en dat ben jij! Diegene die ik het ja-woord heb horen zeggen! Een ja-woord van eeuwige trouw en liefde.

Een cadeautje ben je, of ik moet zeggen, dat zijn jullie! Ik zie jullie staan om me heen, en elke keer weer maakt het me gelukkiger dan ik al ben. Trots dat ik ben op jullie en de groei die ik zie in ons! Seizoenen voelen voor mij elke keer als zomer. Wij overwinnen, ook de diepste dalen klimmen we uit. Ik houd jullie touw zo strak vast dat je de kans niet krijgt terug te vallen, maar hoe zit het met het mijne? Dat touw wordt steviger en steviger omdat ik jullie om me heen heb!!! Samen vormen we één, bestaande uit vijf touwen naar één groot hart! Het gezinshart van liefde, overwinning en geluk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *