Beste warme kerst

Het is zover! De tuincentra zijn met de kerstshows aan het opbouwen, en ik zie je nog in de hitte staan, Kerst. Wat zal je het nog warm hebben met een buitentemperatuur van 25 graden of meer… het is Oktober, en de zon schijnt volop. Wij, beste Kerst, hebben ons hoofd nog niet naar je staan, of misschien toch wel?! Hebben we diep in ons hart al niet een verlangen naar de warmte van jou? Al je licht en knusse aanwezigheid. Jij, Kerst, die ons hele huis doet veranderen voor een hele maand? Als het om je oorsprong gaat, dan weten we wel anders, dan is het geboorte, de geboorte van Jezus!

Staan we stil bij je oorsprong? Kennen we je wel écht? Hoe je het ook went of keert, je staat dit jaar gewoon weer bij me en ik weet wie je bent! Ik weet dat je erg overdreven kunt zijn met al je pracht en praal, maar is dat een probleem om van het échte geloof af te wijken? Dát denk ik niet… Wij vieren je, Kerst, en ik vier het vanuit mijn hart naar waar je voor bedoeld bent. Ik vier je met alle pracht en praal, want het is gewoon zo, je bent een feestje. Een feestje dat we vieren, en als we niet geloven, dan geloven we samen, samen in onszelf! Want we mogen bij elkaar zijn. Ik vouw mijn handen, met de boodschap ‘gefeliciteerd, en bedankt’. Bedankt dat we zo gelukkig mogen zijn, zo gelukkig met elkaar. Dat we de dingen kunnen doen die we willen doen. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Voordat de lichtjes allemaal weer gaan blinken, en de sterren schijnen gaan we eerst nog even lekker genieten van de herfst. De harde wind, de regen en de donkere dagen voor jou, Kerst. De dagen waarbij we kaarsjes aansteken en ‘s avonds de soep al warm op het vuur staat als we aanschuiven aan tafel. Je moet nog even wachten, want het is je beurt nog niet. Jij, Kerst bent kenmerkend bij sneeuw en ijs. De witte pracht en praal buiten en de pracht binnen met elkaar. Ik ga je nog even gedag zeggen, tot December! Neem je wel voldoende mee voor je witte pracht en praal buiten? De zon staat op me te wachten, dus ik ga nog even de lente in…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *